petak, 11. studenoga 2016.

Kinder Maxi King

Krema:
4 dl slatkog vrhnja
2 žlice meda
1 želatina
2 žlice karamel preljeva

Karamel preljev:
2 dl slatkog vrhnja
100 g šećera

I još:
200 g čokolade za kuhanje
100 g mliječne čokolade
mljeveni lješnjaci, mljeveni cornflakes, kokos ili nešto drugo po želji

Postupak pripreme:

Slatko vrhnje (4 dl) izmiksajte, dodajte med,karamel i želatinu. Pola smjese rasporedite po velikom plehu i stavite na kratko u zamrzivač.
100 g šećera rastopite do karamel boje i dodajte 2 dl slatkog vrhnja. Pustite da kuha dok se ne zgusne. Premažite preko smrznute kreme, a ostatak kreme premažite preko karamel smjese. Vratite u zamrzivač pa kolač režite na ploške. Svaku plošku uvaljajte u topljenu čokoladu, lješnjake ili kokos.

Nema komentara:

Objavi komentar