srijeda, 9. studenoga 2016.

Monte torta

Biskvit:
5 žumanjaka
5 žlica šećera
5 žlica mljevenih oraha ili lješnjaka
3 žlice oštrog brašna
1 prašak za pecivo

Sastojci za kremu:
7 i 1/2 dcl mlijeka
9 žlica brašna
5 žlica šećera
1 vanilin šećer
125 grama margarina
1 bijela čokolada

Glazura:
1/2 litre vrhnja za šlag
20 dkg čokolade za kuhanja
10 dkg mlječne čokolade



Postupak pripreme

Za biskvit umutiti pjenasto žumanjke i šećer, a potom dodati ostale sastojke s tim da se na kraju dodaje snijeg od bjelanjaka.
Okrugli kalup srednjih dimenzija obložiti papirom za pečenje te peći biskvit na 180 stupnjeva, 40 minuta.
Za kremu umutiti brašno i šećer s malo hladnog mljeka, pa uliti u 7 i 1/2 dcl kipućeg mljeka. Nakon par minuta kuhanja skinite s vatre  pa dodajte bijelu čokoladu da se otopi. Kad se smjesa ohladi dodajte pjenasto izrađeni margarin.
Za glazuru na paru stavite vrhnje za šlag i čokoladu. Povremeno promiješajte dok se smjesa potpuno ne ujednači.
Skinuti sa vatre, hladiti par minuta i onda izliti na kremu koju ste stavili na biskvit. 
 Po želji možete je posuti lješnjacima krupnije mljevenim. Dobro ohladiti

Nema komentara:

Objavi komentar